Rodejat d’espais naturals de gran interès paisatgístic i natural, St.Pere es troba al mig del Golf de Roses, una de les badies més atractives del Mediterrani Occidental.

stpere1És un municipi d’acusada personalitat. Rodejat d’espais naturals de gran interès paisatgístic i natural i travessat pel riu Fluvià, St.Pere es troba al mig del Golf de Roses, una de les badies més atractives del Mediterrani Occidental.

La Conjunció en un mateix paisatge de grans extensions de camps de fruiters i d’una platja amplísima de sorra fina denominada “Les Dunes”, de prop de 7 quilòmetres, converteix aquesta població en un espai emblemàtic i molt característic del litoral de la Costa Brava.

La primera referència històrica de Sant Pere Pescador està datada l’any 974 quan encara era possessió del monestir de St.Pere de Rodes, formant part del comtat d’Empúries.
El castell de Sant Pere del segle XIV és l’edifici medieval mes important de la localitat.

stpere2La dessecació de les zones pantanoses pròximes durant els segles XVII i XVIII va provocar un augment considerable de la població. L’economia ha estat basada tradicionalment en l’agricultura i la pesca, i en els últims anys també en el turisme. La gran producció de poma fa de Sant Pere un important punt de recepció d’immigració.

Un dels reclams turístics de Sant Pere són els més de 7 quilòmetres de platja ininterrompuda on és habitual la pràctica de de totes les modalitats de vela. El Golf i en particular St.Pere és apreciat en tot el món per tots els amants d’aquest esport. No en va s’ha celebrat més d’una prova del mundial de Windsurf a les seves platges. Els vents tèrmics moderats, permeten tant la iniciació com la pràctica extrema d’aquest esport.

stpere3Els amants de la pesca no poden escollir millor destí a la Costa Brava. Innumerables aficionats es troben a les vores del riu o a la platja, sent el diumenge el dia de major afluència. Hi ha comerços especialitzats on trobar tot tipus de complements per la pesca.

Les vores del Fluvià a més acullen també a aficionats al Kaiac i amants de l’esquí nàutic.

Sant Pere Pescador ofereix tot tipus d’allotjament, petits hotels, habitacions, però sobretot Càmpings, perquè disposa de més de mitja dotzena d’ells, la majoria de la màxima categoria. Gairebé tots es troben a peu de platja el que fa de nou de St.Pere el lloc ideal per a aquells que busquen sol i platja sense aclaparaments.

stpere4El 29 de juny la localitat celebra la seva festa major. Els dimecres és dia de mercat. Trobàreu fonamentalment fruita i verdura fresca conreada a les hortes pròximes.
Des del vostre allotjament podreu visitar a menys de 30 minuts de cotxe, Figueres, Castelló d’Empúries, Les Ruïnes d’Empúries o el Parc Natural dels Aigüamolls de l’Empordà. A Sant Pere Pescador us trobàreu a gust, rodejats d’una gent especialment acollidora i amable i podreu gaudir de tots els elements necessàries per a passar una estada reposada i al mateix temps plena d’atractius.

Ajuntament::
Tel: 972 52 00 50
http://www.ddgi.es/santpere/
mail: [email protected]


View larger map

Comparteix-ho!