De totes les poblacions del Cap de Creus, el Port de la Selva és la més ferma candidata a guanyar el títol de “petit poble de pescadors”. Les cases blanques estan tan prop les unes de les altres que semblen buscar juntes l’abric de la Tramuntana.

 

port-de-la-selva1Molts dels seus habitants es guanyen la vida gràcies al turisme, però la pesca encara representa un sector important de l’economia local. El seu port pesquer és dels més importants de la província.

Port de la Selva i la seva història.
· 1725.- Es construeix la primera església. En aquella època el Port de la Selva encara pertanyia al municipi de Selva de Mar. Prop de la platja només existien algunes casetes on els pescadors guardaven les xarxes i altres efectes.

port-de-la-selva21787. El Port de la Selva s’independitza de Selva de Mar per un decret del rei Carles III.
· Auge econòmic en el segle XIX per la producció de vi i oli d’oliva. El nombre d’habitants augmenta. A finals del segle la fil·loxera destrueix la majoria de les vinyes. El nombre d’habitants descendeix de nou.
Després de la guerra civil, el 70% de les construccions del Port de la Selva queden destruïdes.

port-de-la-selva3En els anys 60 es produeix un nou auge econòmic gràcies al turisme. El numere d’habitants s’estabilitza al voltant dels 800. Cases noves i apartaments es construeixen conservant el nucli antic.
Situació i clima.

La badia del Port de la Selva forma un port natural i està relativament abrigada dels vents del nord per les montanyes circumdants. La platja és prou gran i ofereix prou espai, fins i tot en la temporada alta. Aquesta platja és especialment popular entre els windsurfers. La platja de Cala Tamariu està situada relativament prop del nucli urbà i es pot accedir a ella amb cotxe.
Altres cales més petites, cap al Cap de Creus, són dignes de visitar encara que sigui necessari un passeig a peu.

Després de l’auge turístic dels anys 60, un turisme més nacional s’ha establit aquí. Aquest lloc tan pintoresc és molt popular especialment per a la gent de Barcelona. En la temporada alta, entre l’1 i el 20 d’agost, l’ocupació en el Port de la Selva és total, però no per això deixa de ser agradable.

port-de-la-selva4A Causa de la proximitat de la frontera, aquest poble és visitat per nombrosos turistes francesos. El nombre de turistes procedents de la CEE i Escandinàvia és semblant.
L’entorn convida a visitar paratges on la naturalesa és pura i nombrosos llocs històrics de l’era megalítica i medieval.

La infraestructura
Allotjament en pensions i hotels de caràcter familiar, també en càmpings o en cases i apartaments de vacances que són normalment llogats per agències o particulars. Hi ha diversos restaurants. Hi ha tres càmpings, dos d’ells directament a la platja. Hi ha prou possibilitats de compres. El nivell dels preus és aquí una miqueta més elevat que a Llançà i comparable al de Cadaqués.

També és possible practicar esports com el cicloturisme, el tennis i tots els esports nàutics. Al port nàutic, els amarraments es lloguen o es venen. Hi ha un centre d’immersió.


View larger map

————————————————————————————–

Imatges de Port de la Selva

————————————————————————————–

Comparteix-ho!