massanet1Des de Darnius i el pantà de Boadella puja una petita carretera envoltada de frondosos arbres. Després de 20 minuts d’agradable conducció trobarem un cartell indicant ‘Font d’en Carmé’, es tracta d’una font d’aigües cristal·lines on fer una parada i descansar a l’ombra del exuberant bosc.

Després de passar el Pantà se’ns anuncia ja un dels pobles més bonics de les muntanyes de l’Alt Empordà: Maçanet de Cabrenys.

A l’entrada de la localitat, a l’esquerra, nous senyals ens indiquen el camí a prendre fins a la Font d’en Coll i als hotels i restaurants de Maçanet, i si seguim recte arribaríem la peculiar població de Tapis que es troba encara a més alçada i que pertany administrativament a Maçanet de Cabrenys.

DCF 1.0DCF 1.0

 

 

 

 

 

Un cop a l’interior del poble de Maçanet trobem un camí que ens portarà a l’ermita de ‘La Mare de Déu de les Salines’.

Tot i que el sender té un pendent considerable i es puja amb certa dificultat, es tracta d’una excursió molt popular ens els habitants del poble. Trobarem costat de l’ermita un refugi on els excursionistes podran pernoctar i gaudir d’unes vistes fabuloses.

DCF 1.0DCF 1.0

 

 

 

 

 

Maçanet amb les seves velles cases envoltant a l’església de Sant Martí i les seves nombroses hortes regades per les aigües cristal·lines del riu Arnera i l’aire fresc de les muntanyes que l’envolten, ens captivarà ràpidament.

DCF 1.0

El municipi s’estén sobre 67’46 quilòmetres quadrats, el que li fa un dels més amplis de l’Alt Empordà. Les muntanyes que l’envolten aconsegueixen altures imponents. ‘Roc de la Campana’ (1398 m), ‘Roc de Frausa’ (1450 m) i ‘Puig de les Salines’ (1331m)

Resulta difícil imaginar que un poble tan envoltat d’altes muntanyes tingués al segle XIX encara prop de 2.000 habitants.

Però des d’aleshores els seus habitants han viscut bé de l’agricultura, la ramaderia, l’olivera i sobretot del suro i la mineria. Actualment l’activitat minera ha desaparegut, subsisteix la recollida del suro per existir grans boscos de sureres que segueixen proporcionant bons ingressos als seus propietaris. El turisme de muntanya està canviant a poc a poc l’economia d’un poble que compta ara amb prop de 700 residents habituals.

DCF 1.0DCF 1.0

 

 

 

 

 

Maçanet de Cabrenys rep en l’actualitat moltes visites, sobretot els caps de setmana, de persones que pugen a la recerca de les millors bolets de la comarca, a la caça del porc senglar, molt abundant o practicar la pesca de riu molt popular a la zona . No obstant això no trobarem mai grans aglomeracions podent gaudir així d’un marc natural i romàntic i clarament excepcional a l’Empordà.


View larger map
Comparteix-ho!