Dins del municipi de Llançà hi ha nombroses zones forestals i platges de diversos tamanys i condicions: des de platges familiars de sorra o de grava, fins a cales diminutes, a les que es pot accedir generalment a peu.

llansa1El petit poble costaner de Llançà esta situat a 15 quilòmetres de la frontera de França, i té dues zones clarament diferenciades: el poble de Llançà i el Port de Llançà. En el poble, construït al voltant de la seva plaça major, se situa el centre històric. El port s’ha desenrotllat al llarg d’aquest segle. El port i el poble tenen junts aprox. 4000 habitants.

Durant el període de les vacances aquest número s’eleva considerablement, en especial de l’1 d’agost al 15 d’agost; no obstant, es pot descriure Llançà com a lloc prou reservat i tranquil.La majoria dels visitants vénen de Catalunya o de França, Bèlgica i Alemanya.

llansa2 Dins del municipi de Llançà hi ha nombroses zones verdes i platges de diversos tamanys i condicions: de la platja familiar de sorra o de grava, fins a les badies més xicotetes, a les que es pot accedir, generalment, a peu.
L’aigua de mar és, com en tota la zona del CapCreus, excepcionalment clara. El clima és suau i moderat. A l’estiu la Tramuntana porta una brisa fresca. El mateix vent a l’hivern porta condicions atmosfèriques, a vegades, aspres.

En el port nàutic de Llançà hi ha amarraments fins a 12 m. Hi ha prou amarraments per a lloguer i el transite.

Llançà ja va ser nomenat oficialment com ” mansió Lancio ” en el segle X. Fins després de la guerra civil els pescadors encara vivien en el poble i utilitzaven el port només per al seu treball.

llansa3Resum històric de Llançà:
– Any 974: primera menció de Llançà en documents.
– En el XVII. va ser visitat amb freqüència pels pirates.
– Al 1691 es va construir la capella portuària de la Mare de Deu.
– Al 1726 va ser vista la ultima nau pirata en la badia de Llançà.
– Al 1759 es va fixar la frontera actual en els Pirineus.
– En el segle XVIII es va produir un auge econòmic en la producció i l’exportació de l’oli d’oliva i de vi. Es van construir les primeres cases en el port de Llançà. Fins al segle XX. aprox.. 200 persones van viure allí.
llansa4– En el segle XIX la fil·loxera va destruir la collita del vi i, per tant. l’economia, fins llavors florent, del vi.
– Al 1870 es va plantar l’arbre de la llibertat que hi ha actualment en el centre de la plaça major.
– En 1887 el primer tren arriba a Llançà.
– Entre 1909 i 1913 van ser construïdes les carreteres a Colera i a Vilajuïga.

Allotjament en hotels i pensions de caràcter familiar o en cases i pisos de vacacions. Estos es lloguen sobretot a través de les agències locals o de privat. Nombrosos restaurants de diverses categories estan oberts tot l’any.

Hi ha nombrosos camins per a practicar el cicloturisme, així com circuits per a mountain-bikes. Pot practicar-se també el tenis, així com tots els esports nàutics; Centre de busseig disponible.

llansa5La vida de la nit amb discoteques i pubs és animada en els mesos de l’estiu, però mai ascendix a un nivell de sorolls excessiu. La seguretat pública és excel·lent. Els voltants es poden abastar confortablement i ràpidament amb cotxe o amb taxi. Tren a Figueres, amb autobús connexions al Port de la Selva, Cadaqués, Roses i Empuriabrava.


View larger map

————————————————————————————–

Imatges de Llançà

————————————————————————————–

Comparteix-ho!