Dins del municipi de Llançà hi ha nombroses zones forestals i platges de diversos tamanys i condicions: des de platges familiars de sorra o de grava, fins a cales diminutes, a les que es pot accedir generalment a peu.

llansa1El petit poble costaner de Llançà esta situat a 15 quilòmetres de la frontera de França, i té dues zones clarament diferenciades: el poble de Llançà i el Port de Llançà. En el poble, construït al voltant de la seva plaça major, se situa el centre històric. El port s’ha desenrotllat al llarg d’aquest segle. El port i el poble tenen junts aprox. 4000 habitants.

Durant el període de les vacances aquest número s’eleva considerablement, en especial de l’1 d’agost al 15 d’agost; no obstant, es pot descriure Llançà com a lloc prou reservat i tranquil.La majoria dels visitants vénen de Catalunya o de França, Bèlgica i Alemanya.

llansa2 Dins del municipi de Llançà hi ha nombroses zones verdes i platges de diversos tamanys i condicions: de la platja familiar de sorra o de grava, fins a les badies més xicotetes, a les que es pot accedir, generalment, a peu.
L’aigua de mar és, com en tota la zona del CapCreus, excepcionalment clara. El clima és suau i moderat. A l’estiu la Tramuntana porta una brisa fresca. El mateix vent a l’hivern porta condicions atmosfèriques, a vegades, aspres.

En el port nàutic de Llançà hi ha amarraments fins a 12 m. Hi ha prou amarraments per a lloguer i el transite.

Llançà ja va ser nomenat oficialment com ” mansió Lancio ” en el segle X. Fins després de la guerra civil els pescadors encara vivien en el poble i utilitzaven el port només per al seu treball.

llansa3Resum històric de Llançà:
- Any 974: primera menció de Llançà en documents.
- En el XVII. va ser visitat amb freqüència pels pirates.
- Al 1691 es va construir la capella portuària de la Mare de Deu.
- Al 1726 va ser vista la ultima nau pirata en la badia de Llançà.
- Al 1759 es va fixar la frontera actual en els Pirineus.
- En el segle XVIII es va produir un auge econòmic en la producció i l’exportació de l’oli d’oliva i de vi. Es van construir les primeres cases en el port de Llançà. Fins al segle XX. aprox.. 200 persones van viure allí.
llansa4- En el segle XIX la fil·loxera va destruir la collita del vi i, per tant. l’economia, fins llavors florent, del vi.
- Al 1870 es va plantar l’arbre de la llibertat que hi ha actualment en el centre de la plaça major.
- En 1887 el primer tren arriba a Llançà.
- Entre 1909 i 1913 van ser construïdes les carreteres a Colera i a Vilajuïga.

Allotjament en hotels i pensions de caràcter familiar o en cases i pisos de vacacions. Estos es lloguen sobretot a través de les agències locals o de privat. Nombrosos restaurants de diverses categories estan oberts tot l’any.

Hi ha nombrosos camins per a practicar el cicloturisme, així com circuits per a mountain-bikes. Pot practicar-se també el tenis, així com tots els esports nàutics; Centre de busseig disponible.

llansa5La vida de la nit amb discoteques i pubs és animada en els mesos de l’estiu, però mai ascendix a un nivell de sorolls excessiu. La seguretat pública és excel·lent. Els voltants es poden abastar confortablement i ràpidament amb cotxe o amb taxi. Tren a Figueres, amb autobús connexions al Port de la Selva, Cadaqués, Roses i Empuriabrava.


View larger map

————————————————————————————–

Imatges de Llançà

————————————————————————————–

Comparteix-ho!