Castelló d’Empúries és un enclavament estratègic per a aquell que desitgi conèixer la regió. Situat en un punt cèntric i ben comunicat poden fer-se excursions amb facilitat a Roses, Figueres, Perelada, Cadaqués, el Parc Natural dels Aigüamolls, Les Ruïnes d’Empúries etc…

castello1

Aquesta petita ciutat medieval es troba en un punt equidistant entre Figueres i Roses, aproximadament a 4 quilòmetres del Golf de Roses. El riu Muga, un dels més importants de la regió, voreja el sud de la població regant camps i vinyes fins a desembocar en la platja pròxima al parc Natural dels Aigüamolls de l’Empordà. Hi ha nombrosos camins i sendes poc freqüentades que faran les delícies del naturalista excursionista…
El nucli antic conserva el seu encant medieval i mostra de forma contundent la seva important influència històrica a la regió.

No en va el comtat d’Empúries abraçava tota la vall del Muga englobant davall el seu domini fins a 7 convents i enclavaments tan importants com St.Martí d’Empúries.

Actualment el sector econòmic més important és el turisme. Concentrat a escassos quilòmetres de Castelló, en la gran urbanització d’Empuriabrava, constitueix un dels destins turístics més importants de la Catalunya nord.

castello2Castelló d’Empúries posseeix l’església gòtica més important de l’Empordà. Coneguda com la catedral, l’església de Santa Maria de Castelló és un edifici del segle XIV amb un campanar d’estil romànic i una fatxada gòtica. De tres naus, posseeix una portada en què es representa esculpits als dotze apòstols al costat d’altres temes. L’altar major és una obra mestra de Vicenç Borràs (1485) de pedra i alabastre i que narra la vida de Jesús.

castello3També alberga un dels orgues més importants de Catalunya construït en el segle XVIII per Juan Pedro Cavaillé a l’estil francès, capaç de fer sonar 59 registres diferents distribuïts sobre 4 teclats es troba actualment en procés de restauració.
Altres elements arquitectònics destacables són l’Ajuntament d’estil gòtic (s.XV) i un pont gòtic sobre el riu Muga.

castello4La gran festa medieval “Terra de Trobadors” se celebra cada 11 de Setembre i el seu cap de setmana posterior, durant la qual pot admirar-se les representacions de tornejos de cavallers, artesania, i diferents oficis medievals.

És també popular en la regió el mercadet que s’organitza cada diumenge al matí en el nou barri denominat “Castelló Nou”.

Castelló d’Empúries és un enclavament estratègic per a aquell que desitgi conèixer la regió. Situat en un punt cèntric i ben comunicat poden fer-se excursions amb facilitat a Roses, Figueres, Perelada, Cadaqués, el Parc Natural dels Aigüamolls, Les Ruïnes d’Empúries etc.…. Hi ha allotjament de totes les categories i el poble és en general prou tranquil.


View larger map

 


 

Comparteix-ho!