Segons la llegenda, naufragaren a la badia cristians que venien de Roma i prometeren la construcció del monestir com ofrena a Déu en aquest lloc.

santpererodes1El monestir de Sant Pere de Rodes ha sigut considerat històricament com exemple típic de construcció romànica a Catalunya.

Els seus orígens daten del segle I després de Crist. Segons la llegenda, naufragaren en la badia cristians que venien de Roma i prometeren la construcció del monestir com ofrena a Déu en aquest lloc.
La doctrina cristiana considerà Sant Pere de Rodes com un dels més significatius monestirs. La primera menció oficial del monestir data de l’any 878.

El monestir, encara avui, domina geogràficament la badia de Llançà i del Port de la Selva. Durant un llarg període, el seu poder se estenia des de Barcelona fins el Rosselló, ara part de França.

santpererodes2Durant el segle XX en el monestir s’han fet costoses obres de restauració que no han satisfet a tots, ja que alguns pensen que s’ ha modernitzat excessivament.

Al monestir s’arriba en cotxe per la carretera de Port de la Selva o de Vilajuïga. Nombrosos sendes també hi condueixen. El camí que part de la Vall de Santa Creu, encara que sent un poc difícil, ens sembla especialment recomanable.

santpererodes3Durant l’estiu s’organitzen regularment visites guiades.

Els fulletons d’informació estan disponibles en varis idiomes a la taquilla.

Recomanem un dia molt clar per gaudir de la magnífica vista sobre l’Empordà.


View larger map

Comparteix-ho!