Canvis en els fondejos marítims a les cales de Roses a raó de la nova llei

boies-roses

Cala Almadrava – Roses (foto: Ajuntament de Roses)

Roses activa per aquest estiu un sistema de lloguer de boies per a les seves cales, com si d’un aparcament per a cotxes es tractés.

D’una banda ho fa per adaptar-se a la nova llei de navegació marítima, i de l’altra, per tal que hi hagi una rotació major d’embarcacions, evitant com en el passat, els particulars que adquirien en propietat una boia per a tota la temporada, i que  només la utilitzaven unes poques setmanes o dies.

L’empresa municipal Port de Roses serà la que gestionarà els lloguers, i es podran fer per hores o per dies. Els usuaris deixaran de ser titulars individuals d’un sistema de fondeig (mort, cadena i boia), per passar a ser usuaris llogaters del servei que oferirà la societat municipal Port de Roses S.A, la qual es convertirà en actor únic davant l’Autoritat Marítima i, en cas d’incidents, responsable civil davant de tercers.

Establiments, com per exemple restaurants, que en anys anteriors posaven a disposició dels seus clients nombroses boies, podran llogar paquets de boies a un preu més avantatjós.

Una altra mesura prevista és que a les cales urbanes de Canyelles Petites i Canyelles Grosses o l’Almadrava, només puguin restar fondejades més de 24 hores seguides les embarcacions amb una eslora no superior als 8 metres.

A més, aprofitant el canvi de sistema de gestió de boies, l’Ajuntament de Roses durà a terme un pla de substitució dels morts marins per uns d’ecològics respectuosos amb la posidònia, una planta aquàtica protegida i d’alt valor ecològic.

Formulari de reserva de boies: http://portroses.com/cat/reserva.asp?boia=1

 


 

 

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Com la majoria de webs, utilitzem cookies. Si continues navegant entendrem que hi estàs d’acord. (+ info) tancar