El càmping Illa Mateua de L’Escala allotja els guàrdies civils que van haver de marxar de Calella degut a la pressió dels habitants, ja que els agents formen part del contingent que va dur a terme la repressió policial del referèndum de l’1-O.

El passat 25 d’octubre una vuitantena de guàrdies civils van arribar al càmping Illa Mateua de Montgó, a L’Escala. Són agents que van participar a la repressió policial de l’1-O i que havien estat allotjats en hotels a Calella, protagonitzant també allà disturbis nocturns vestits de paisà i perseguint, amb les defenses extensibles en mà, a la gent que els escridassava perquè marxessin.

Arribada dels guàrdies civils al càmping Illa Mateua (foto: Canal10.cat)

Després de què els habitants de Calella els fessin fora del poble, van ser allotjats molt precàriament a la base militar de Sant Climent Sescebes.

Protesta a Calella pels guàrdies civils i policies allotjats en hotels del poble (foto: 324.cat)

Segons declaracions a la premsa d’Eva Trias (directora adjunta del càmping, parella del propietari i presidenta a Girona de l’Associació d’AMPAs de Catalunya, FAPAC), després de rebre la trucada dels guàrdies civils van decidir posposar el tancament del càmping que estava previst pel dia 22 d’octubre, i acollir als agents, tot i la indignació i el rebuig que podria causar a una part important de la població.

(foto: Canal10.cat)

El càmping Illa Mateua ja va ser notícia aquest passat estiu quan el seu propietari Martí Guillem va organitzar unes maniobres militars amb armes com a part d’un espectacle d’animació familiar. Després del rebombori que es va formar, en Martí, aleshores regidor del PDeCAT a L’Escala, va haver de dimitir del seu càrrec de regidor.

El malestar d’una part important de la població es va fer notar el mateix dia de l’arribada dels agents. Durant el matí del dia 25 i abans que arribés ningú ja hi havia un mitjà de premsa aparcat a l’entrada del càmping, i va comunicar a través del seu canal de tv la notícia de què l’arribada dels agents era imminent.

 

A la tarda van arribar els agents, i a la nit, unes 150 persones es van concentrar davant l’entrada del càmping per protestar per l’arribada dels agents, donant-los una sorollosa benvinguda i crits de ‘Fora les Forces d’Ocupació’, ‘Fora, Fora’ i ‘Aquí no us volem’.

Foto: Canal10.cat

A més, el passat dia 27 d’octubre ERC L’Escala i ANC L’Escala van entregar a l’ajuntament multitud de signatures per declarar persona non grata a Martí Guillem per una banda, i per l’altra, que l’ajuntament demani explicacions a la Delegació del Govern pels motius que justifiquin l’arribada del contingent d’agents a L’Escala.

 

Martí Guillem en una imatge de la roda de premsa que va organitzar el passat estiu per les maniobres militars.

En declaracions a la premsa, en Martí s’ha limitat a dir que ‘al seu càmping, és lliure de fer el que vulgui’.

 

 


 

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Com la majoria de webs, utilitzem cookies. Si continues navegant entendrem que hi estàs d’acord. (+ info) tancar