L’ESCALA estrena plaça de l’ajuntament, obra de Rubau Tarrés, empresa condemnada per corrupció.

L’alcalde de L’Escala Victor Puga ha ordenat en els darrers dies la col·locació dels últims elements arquitectònics de la nova plaça de l’ajuntament, així com també ha fet posar flors de colors en els testos de formigó que també tenen la funció de banc.

 

(foto: Diari de Girona)

 

Cal recordar que aquesta reforma va ser proposada i acceptada unilateralment per l’alcalde i el seu equip de govern, mentre que la opinió popular estava molt majoritàriament en contra, no ja de l’elevat cost de la mateixa, sinó de la necessitat de la obra, ja que a la vil·la hi ha moltes altres prioritats no resoltes, com per exemple, el greu problema d’habitatge. L’Escala és una població amb 1.000 habitatges buits (100 dels quals són propietat de bancs i 4 de l’ajuntament) i a dia d’avui 0 habitages de lloguer social, fet que actualment obliga a 12 famílies escalenques a ocupar diverses vivendes per tenir un sostre sóta el que dormir.

L’obra, amb un pressupost inicial de 600.000€, va ser adjudicada a Rubau Tarrés, empresa condemnada per corrupció per l’Audiència de Barcelona (notícia a l’Ara.cat).

Degut a aquesta condemna ferma per suborn a un càrrec de la Generalitat, l’alcalde de L’Escala ha incomplert la Llei 30/2007 de Contractes del Sector Públic:

Article 49 Prohibicions de contractar.
1. No poden contractar amb el sector públic les persones en què es doni alguna de les circumstàncies següents:
a) Haver estat condemnades mitjançant sentència ferma per delictes de [..] suborn, [..]

Si ens centrem purament en l’estètica, l’opinió popular de l’obra una vegada ja acabada no sembla gaire positiva. Hi ha una gran part de la població que coincideix en el següent:

– la pèrdua absoluta de l’encant i el caràcter propi que tenia l’antiga plaça

– els cotxes i camions atravessen la plaça sense una senyalització clara, cosa que afavoreix els atropellaments.

– la utilització massiva de formigó

– la inclinació de la plaça

Fins i tot el prestigiós filòsof afincat a L’Escala Jordi Pigem va publicar un escrit molt crític amb la reforma titulat Grisos.

A més a més, recentment ha transcendit que el passat 2016 l’alcalde de L’Escala, com a membre del Consorci de la Costa Brava, i juntament amb la resta de membres, es van apujar les dietes en un 800%, el que significa que van passar de cobrar 150€ a vora 900€ per cada reunió que van tenir (notícia a el diari ElPuntAvui)(membres del Consorci Costa Brava)

Tot plegat fa que cada vegada hi hagi més escalencs i escalenques en contra d’una manera de fer dels seus gestors públics lluny dels estàndars de democràcia i transparència que reclama la societat actual.

 

 


 

Comparteix-ho!
Comments
  1. 11 months ago
  2. 10 months ago
  3. 7 months ago
  4. 5 months ago

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Com la majoria de webs, utilitzem cookies. Si continues navegant entendrem que hi estàs d’acord. (+ info) tancar