L’alcalde de L’Escala diu ara que les obres de la 1a fase de la reforma de la platja del poble costaran el doble de l’import pel que va ser adjudicada l’estiu passat. A més, la previsió per a la 2a fase també es duplica.

La reforma de la platja de L’Escala ha estat un escàndol de proporcions màximes des del seu inici tal com vàrem comentar en un dels nostres articles (fes clic aquí per llegir-lo).

Però va ser el passat dia 4 de juliol  que, confirmant totes les previsions sobre l’ampliació d’un pressupost inicial que tothom considerava massa petit per a una obra de la magnitud d’aquesta reforma, es van saber els costos extra que hi haurà: la reforma costarà quasi el doble de l’import pel quees va adjudicar! Els partits de l’oposició així com la resta d’escalencs qualifiquen l’increment de desorbitat i culpen l’alcalde i l’ex-alcalde d’haver enganyat a tothom.

 

estanis-puig-victor-puga

L’ex-alcalde Puig (esquerra) juntament amb l’actual alcalde Puga. Màxims responsables públics de la reforma del front marítim de L’Escala. (foto: Ajuntament de L’Escala)

 

Cal recordar que 2 dels principals motius que va explicar l’alcalde a l’hora d’adjudicar l’obra (adjudicació que recordem es va fer a l’empresa  Xavier Alsina, investigada per corrupció en l’adjudicació d’obra pública de la Generalitat) va ser el de la rebaixa del pressupost inicial en un 35% i la reducció en 1 mes del termini d’execució de les obres.

L’alcalde Víctor Puga es limita a dir que gran part de la despesa està finançada pel Pla de Barris, unes ajudes de la Generalitat per a rehabilitar barris deteriorats (no és el cas), unes ajudes que no cauen del cel sinó que surten de la butxaca de tots, i unes ajudes que fa anys que no es paguen perquè la Generalitat està en números vermells (pots trobar més info sobre el Pla de Barris aquí i aquí).

Què pensaran ara molts escalencs quan veuen que el cost s’ha quasi doblat, i que trobant-nos ja en el mes de Juliol (5 mesos de retard) les obres de la 1a fase encara no estan ni de bon tros acabades i s’han posposat per a després de la temporada estival?

 

obres-l-escala-platja-poble

Imatge de les obres inacabades i que s’han posposat per a després de l’estiu.

 

Però atenció! Això no és tot!
L’alcalde ha anunciat un pressupost de 978.000€ (la previsió del passat desembre va ser de 480.000€, és a dir, més de la meitat!) per a la segona fase de la reforma, que va de La Punta a Port d’en Perris, i que les obres haurien de començar aquesta tardor!!!

La notícia ha coincidit en el temps amb la de la detenció del secretari i l’interventor de l’ajuntament de Lloret de Mar per suposades adjudicacions irregulars (notícia a 324.cat).

 


 

Comparteix-ho!
Comments
  1. 1 year ago

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Com la majoria de webs, utilitzem cookies. Si continues navegant entendrem que hi estàs d’acord. (+ info) tancar