Terratrèmol a la Badia de Roses

terratremol-lescala

 

Segons informacions de l’Institut Geològic de Catalunya, el passat dia 29 a la 1.30h va tenir lloc a L’Escala un terratrèmol de 4,3 graus d’intensitat amb epicentre al Golf de Roses, a 5 quilòmetres de profunditat, i es va poder sentir als municipis de la demarcació de Girona i també en algunes localitats de comarques de Barcelona. Uns minuts més tard, a la 1.55h hi va haver una nova rèplica davant la costa de St Pere Pescador, en aquest cas de magnitud 1,7 en l’escala de Richter.

Fonts de la Policia Local de l’Escala van informar que la centraleta telefònica va rebre desenes de trucades de veïns alertats pel sisme. No es té constància de què es produïssin danys i tot plegat va quedar amb l’ensurt. I tothom, amb més o menys dificultat va poder tornar a agafar el son.

Tan sols 3 dies més tard, i sense haver tingut rèpliques importants durant els dies precedents, una nova rèplica, en aquest cas de 2,3 graus de magnitud, va ser de nou registrada al Golf de Roses.

L’existència de terratrèmols en aquesta zona (d’intensitat sísmica molt baixa) es considera dintre de la normalitat pels paràmetres de Catalunya. El passat 28 de setembre, a les 14.12 hores del migdia, l’Institut ja va registrar un terratrèmol de 3 graus a la zona del cap de Creus.

Tot i aquesta normalitat, el període de recurrència de sismes de la magnitud com els que hem comentat és molt llarg. A títol d’exemple, el darrer sisme de 4 graus percebut a les comarques gironines es va registrar el setembre de 2004, amb epicentre a Queralbs, al Ripollès.

 


 

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Com la majoria de webs, utilitzem cookies. Si continues navegant entendrem que hi estàs d’acord. (+ info) tancar