Tothom pendent de la CUP

cup_eleccions

A les recents eleccions de Catalunya, la coalició Junts Pel Sí va obtenir una majoria de vots que no és suficient per a fer president a Artur Mas, que encara que no anava de nº1 de la coalició, així s’havia pactat entre tots els partits que la formen.

Per tenir una majoria suficient per investir com a president al Sr Mas es necessiten 2 escons més com a mínim, i per a aconseguir-ho, Junts Pel Sí intentarà buscar el suport de l’altre partit independentista del Parlament, la CUP,  fet que es preveu pràcticament impossible perquè la CUP ha deixat clar des del primer moment que ningú és imprescindible dins del procés independentista, i que no recolzaran la presidència d’Artur Mas perquè és una persona lligada a les retallades que s’han aplicat a Catalunya en Educació i Sanitat, i a la corrupció institucionalitzada de CDC.

Per tant, doncs, ens esperen unes llargues setmanes (la data límit és el 9 de Novembre) de declaracions als mitjans d’uns i altres, que acabaran probablement amb la convocatòria d’unes noves eleccions a principis de 2016.

Enmig d’aquesta inestabilitat política catalana tindran lloc les eleccions espanyoles el 20 de desembre, unes eleccions on es preveu que hi haurà un canvi de govern, del PP cap a probablement un pacte Ciutadans-PSOE, i amb PODEMOS seguint-los de més lluny. La data de les eleccions, a les portes de l’aturada nadalenca, provocarà que es comenci l’any sense tenir tampoc un govern espanyol format.

Així que ens espera un 2.016 encara més intens, des del punt de vista polític, que el 2015.

 


 

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Com la majoria de webs, utilitzem cookies. Si continues navegant entendrem que hi estàs d’acord. (+ info) tancar