Empaitades d’Ànecs? No gràcies!

Els contraris a les empaitades d’ànecs a la Festa Major de Roses estan revolucionant les xarxes socials amb una recollida de signatures online a través de Change.org que ja ha arribat a les 60.000 adhesions (consulta la petició aquí), per demanar a l’ajuntament de Roses que suprimeixi d’una vegada per totes, aquesta activitat de la Festa Major.

Segons els contraris, l’empaitada d’ànecs causa un gran patiment, por i angoixa als animals, i, fins i tot, podria vulnerar la Llei de Protecció dels Animals.

Des de les institucions europees assenyalen que els ànecs no han d’ésser utilitzats en espectacles, ja que la proximitat a la gent, el fet que el mar no sigui el seu medi natural i el soroll, atempta contra el seu benestar i els pot produir un pànic i una angoixa que pot derivar en danys psíquics.

L’ajuntament de L’Escala, després de veure la gran repercussió que ha tingut la protesta a Roses, ha cancel·lat la seva empaitada d’ànecs que tenia prevista per la Festa Major (la primera setmana de setembre) i ha canviat els ànecs per pilotes numerades, on els participants hauran de competir per agafar-les.

 


 

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Com la majoria de webs, utilitzem cookies. Si continues navegant entendrem que hi estàs d’acord. (+ info) tancar