Els estanquers del sud de França en peu de guerra per la imminent aprovació dels paquets de tabac genèrics

tabac-generic

(foto: U.K. Department of Health)

Els estanquers del sud de França han sortit al carrer aquesta setmana a protestar per la molt probable aprovació de la llei que permetrà la comercialització dels paquets de tabac genèrics. Aquesta llei obligarà a utilitzar  un disseny de paquet comú per a totes les marques, amb grans fotografies i missatges que avisin dels perills del tabac a la salut, i reservant una petita part inferior per al nom de la marca. La llei es preveu que s’implanti a tot Europa el 2019, però França s’hi ha volgut avançar. La nova mesura fa pensar als estanquers de la Catalunya nord que augmentarà el contraban i obligarà a tancar molts dels seus establiments. Es calcula que l’estat francès deixa d’ingressar cada any més de 40 milions d’euros en impostos al sud de França per culpa del contraban, assegurant que el nombre de francesos que travessen la frontera per comprar el tabac a Catalunya un preu inferior, s’incrementa cada setmana.

 

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Com la majoria de webs, utilitzem cookies. Si continues navegant entendrem que hi estàs d’acord. (+ info) tancar